Falla
Stało się – „Falla” dopłynęła nad morze. Przebiła się z Poznania Odrą do Bałtyku i wraz z przypływem zakotwiczyła na dobre w Gdyni. Już pora, żeby kuchnia Maghrebu zawładnęła nadmorskim miastem, które tak bardzo kochamy. W małej, ale przytulnej restauracji poznać można rozmaite wariacje najbardziej popularnych dań kuchni izraelskiej, marokańskiej czy tunezyjskiej – oczywiście w wersji wege. Moc kolorów, bliskowschodnie aromaty, przyprawy, których na co dzień raczej się nie używa – to wszystko w menu lokalu. Od wyrazistego, puszystego hummusu w wersji klasycznej i smakowej, poprzez flagowego falafela w chrupiącym wrapie albo na talerzu, w towarzystwie świeżych i marynowanych warzyw, do aromatycznej szakszuki z jajkiem. A do tego posypany ziarnami granatu bakłażan prosto z Tel Awiwu, tradycyjny turecki Ayran i sezonowe niespodzianki – na pewno znaleźć można coś dla siebie.
Rodzaje kuchni
Wystrój Wnętrza
Udogodnienia
Udogodnienia dla dzieci
Ceny opcjonalne
Dania: 16 – 45 PLN
GALERIA ZDJĘĆ
GODZINY OTWARCIA
poniedziałek – sobota: 12:00 – 21:00
DOJAZD
81-383 Gdynia