KULINARNA ŚWIĘTOJAŃSKA |VII EDYCJA
2024-07-10Panel „Gdyński Modernizm Kulinarny” na siódmej edycji Kulinarnej Świętojańskiej!
Taka ilość wspaniałych kucharzy w jednym miejscu to widok, który mamy nadzieję doświadczać częściej. Podczas debaty prowadzonej przez Kamila Sadkowskiego z K5 Akademia Kulinarna, uczestnicy panelu mieli okazję porozmawiać o swojej kuchni, o tym jak „ugryźć” w niej temat modernistycznego podejścia do kulinariów oraz mieli szansę wymienić swoje doświadczenia i odczucia.
To była naprawdę wartościowa debata, która przyłożyła swoją cegiełkę do dalszego kształtowania wizytówki kulinarnej naszego miasta. To wszystko to zasługa kuratorów wydarzenia, Marcin Popielarz i Jacek Koprowski – dziękujemy ogromnie za ten świetny panel i za zaangażowanie najlepszych kucharzy z naszego miasta w tegoroczną „Kulinarną Świętojańską”!
Fot. Norbert Klimiuk