Zachęcamy do przyłączenia się do akcji #pomagamgastro #ratuJEMYgastro i zamówienia swojego ulubionego posiłku na wynos lub na dowóz.
18 kwietnia Polska po raz pierwszy przyłączy się do obchodów Światowego Dnia Turystyki Kulinarnej (World Food Travel Day https://worldfoodtravel.org/world-food-travel-day-april-18/ )
W ramach tego dnia w szczególności zachęcam do publikacji zdjęć zakupionych potraw przy użyciu #WorldFoodTravelDay#Poland na wszystkich możliwych portalach społecznościowych np. Facebook, Instagram. Zapewni to globalne dotarcie i zwróci uwagę turystów na konieczność wsparcia branży w tym trudnym czasie.
Zdajemy sobie sprawę, że lista nie jest kompletna, dlatego będziemy się starać aktualizować ją na bieżąco.
- Aleja 40 – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 58 526 07 22. lub za pośrednictwem FB
- Sphinx Gdynia– Zamówienia z dowozem bądź odbiorem osobistym na wynos można składać w godzinach: niedziela – czwartek od 11:00 do 23:00, piątek – sobota – od 11:00 do 2:00. Zamówienia możesz składać poprzez : smacznieiszybko.pl oraz tel. 725 100 327
- Baranola Burger – Zamówienia na dowóz i na wynos. Kontakt do zamówień: tel. 888 421 234.
- Bar Mleczny Słoneczny– Kontakt do zamówień na wynos: 58 620 53 16. Godziny otwarcia: poniedziałek – piątek od 6:30 – 19:00, sobota : 9:00 – 16:00
- Bollywood Lounge Gdynia– Kontakt do zamówień na dowóz i na wynos: 58 380 38 39. Dowóz dostępny także przez pyszne.pl, Uber Eats i Wolt Polska
- Bio Piekarnia Ziarno Gdynia– #chlebdodomu. Kontakt do zamówień na dowóz poprzez messengera. Jedynym warunkiem jest złożenie zamówienia do godziny 17:00, a następnego dnia dostarczymy pieczywo pod drzwi. Zamówienia powyżej 50 zł przywozimy za darmo, dla zamówień poniżej 50 złotych obowiązuje opłata 10 złotych za koszt dostawy dowozimy na terenie Trójmiasta + Rumi
- Ferrara Pizza Pasta Burger – Zamówienia na dowóz i na wynos: Kontakt: 506-212-512 lub przez portal pyszne.pl.
- Browar Port Gdynia – Kontakt do zamówień na wynos lub dowóz: 730 000 355.
- Carmnik Kantyna – Kontakt do zamówień na wynos oraz dowóz: 572 514 299
- Deliweki – kolektyw gdyńskich restauracji: MORA Bistro, Mąka i Kawa, Honolulu Wise food, Pueblo, Fino Osteria. Kontakt do zamówień na dowóz oraz oferta:deliweki.pl
- El Greco – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 58 622 77 52.
- Falla Gdynia – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 790 444 125.
- Good Morning Vietnam – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 58 711 30 30. Zamówienia w godzinach 12.00 – 20.00
- HAOS – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 536 277 977. Zamówienia w godzinach 12.00 – 21.00
- Borowa Ciotka – Kontakt do zamówień na wynos i dowóz: 515 676 776.
- Kluska – Wyroby garmażeryjne z dostawą do domu: www.kluskagdynia.pl
- Kulinarna Ukraina – Kontakt do zamówień na wynos: 667 557 757
- Minuta osiem Gdynia – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz poprzez kontakt na Facebook’u. Zmówienia w godzinach 10.00 – 18.00.
- Monte Verdi Ristorante Pizzeria – Kontakt do zamówień na dowóz i na wynos: 58 661 26 46. Przy odbiorach osobistych niespodzianki. Darmowy dowóz w Śródmieściu, dalsze dzielice 5 zł.
- Restauracja MOON – Kontakt do zamówień na wynos: 58 661 29 77.
- Mora Bistro –Zamówienia na dowóz możecie składać poprzez Glovo, Wolt lub Pyszne.pl.
- NEON streetfood bar – Zamówienia na dowóz przez stronę internetową: www.neondeli.pl. Opcja na wynos dostępna w godzinach 10.00 – 18.00.
- Ogniem i Piecem Gdynia – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 692 391 331. Zamówienia w godzinach 10.00 – 22.30.
- Pączuś Cukiernia – Zamówienia z odbiorem osobistym na miejscu, z zachowaniem środków bezpieczeństwa. Godziny otwarcia: 7:30 – 19:00.
- Pierogarnia “Pierożek” Gdynia– Zamówienia można składać osobiście w godz. 11:00 – 19:00 lub telefonicznie z obiorem własnym:586209567 – Pierożek 1 (Al. Jana Pawła II / vis a vis okrętu Błyskawica), 586613582 – Pierożek 2 (Skwer Kościuszki 15). Dostawa możliwa jest przez aplikacje pyszne.pl oraz Wolt Polska.
- Pieterwas Krew & Woda – Kontakt do zamówień na wynos: 570 282 282. Zamówienia od czwartku do niedzieli w godzinach 12 – 21
- POP in –. Zamówienia na wynos: 58 380 0501 . Zamówienia na dowóz przez pyszne.pl , wolt.polska , glovo.pl
- Pyra Bar – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 58 624 35 60 lub przez stronę www.pyrabar.pl
- Restauracja Moje Miasto – Zamówienia na wynos i na dowóz: 507 197 093. Zamówienia telefoniczne codziennie w godz.: 12:00 – 19:30.
- Serio – Kontakt do zamówień na wynos oraz na dowóz: 534 588 388. A także przez aplikację Wolt Polska. Zamówienia w godzinach 12.00 – 21.00.
- Sakura Sushi Gdynia – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 515-177-017.
- Smart Bistro Gdynia – Zamówienia z bezpłatną dostawą do domu. Kontakt w kilku wariantach: aplikacja Smart Bistro, strona www.smartbistro.pl, pod nr. tel.: 605 630 033.
- Śródmieście – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 600 488 761. Dodatkowo dowozy realizuje Wolt Polska. Zamówienia w godzinach 12.00 – 22.00
- Cup and Cakes – zamówienia na wynos w lokalu
- Chwila Moment – zamówienia na wynos na miejscu oraz na dowóz przez portal pyszne.pl
- F. Minga – zamówienia na wynos w lokalu lub telefonicznie 48 501 615 218
- Restauracja Sztuczka – kontakt do zamówień na wynos: 58 622 24 94. Większe zamówienia (np. dla firm) mogą być dostarczone pod wskazany adres.
- Taj Mahal Restauracja Indyjska – kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 58 664 92 11.
- Tako. – kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 575 131 212 lub na stronie www.takobar.pl.Restauracja dostępna w aplikacjach: pyszne.pl, Wolt Polska oraz Uber Eats.
- Tokyo Sushi Bar – kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 669 60 80 lub 883 430 883. Restauracja dostępna także w aplikacjach pyszne.pl oraz Wolt Polska.
- Tłok Kawiarnia – zamówienia wypieków w zestawach. Odbiór osobisty w lokalu. Kawa i napoje na wynos. Kontakt do zamówień: sms pod numer: 794 583 241, przez messengera na facebooku i instagramie lub mailowo: tlok.kontakt@gmail.com. Odbiór osobisty w czwartek, sobotę i niedzielę – terminy mogą ulec zmianie.
- Tapas Barcelona – czynne w weekendy, zamówienia na wynos z odbiorem osobistym : 58 500 84 09.
- Tłusta Kaczka – zamówienia na wynos oraz na dowóz: 58 580 08 08. Zamówienia w godzinach 13:00-19:00.
- Vinegre – gotowe zestawy cateringowe w zakładce Menu na FB. Można stworzyć własny. Zamówienia i konsultacje pod numerem: 798 080 798.
- Viva la Pizza – kontakt do zamówień na wynos: 58 352 66 33.
- Szmaragdowa Cafe – można zamówić torty i ciasta. Kontakt: 504 018 689.
- Osteria Fino – kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 508 043 730. www.osteriafino.pl, Działamy w godzinach 13:00 – 21:00
- Marmolada Chleb i Kawa – kontakt do zamówień na wynos: 58 718 76 57 lub 882 366 755.
- Pueblo – kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 58 621 60 07. Odbiór własny o ustalonej godzinie lub dowóz. www.restauracjapueblo.com.pl
- Przystanek Zupa – kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 505 803 930.
- Pasta Miasta – kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 786 121 100.
- Czerwony Piec – kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 730 531 314.
- Atelier Smaku Bistro & Delikatesy – kontakt do zamówień na wynos: 530 088 121. Dostawy na dowóz przez aplikację Uber Eats.
- poprostu bistro – kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 790 017 654. Zamówienia można też składać przez strony: www.poprostubistro.pl i www.pyszne.pl/menu/poprostu.
- Loveat – lokale otwarte, brak możliwości spożycia posiłku na miejscu.
- Lolo Thaijolo Gdynia – kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 512 644 412. Duży zasięg dostaw, również poza Gdynię.
- Kultura Smaku Thelikatesy – kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 535 050 903. Oferujemy nie tylko dowóz jedzenia, naszego domowego garmażu, ale możemy też zrobić zakupy i dostarczyć je do domu.
- Pizzeria Rukola – kontakt do zamówień na dowóz: www.pizzeria-rukola.pl. Bezpieczna opcja dostawy – bez kontaktu.
- Mąka i Kawa – kontakt do zamówień na wynos: 533 833 333. Dowóz przez aplikacje Wolt oraz pyszne.pl.
- Mango Cafe – kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 539 004 789.
- Tawerna Zante – kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 720 430 430.
- Cozzi Ristorante – kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 58 719 01 04.
- Zielony Rower – kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 500 011 717 lub prze FB. Odbiór własny, w specjalnej strefie przed lokalem lub dowóz w obrębie centrum miasta.
- Andiamo a Roma – kontakt do zamówień: 58 380 13 13, a na dowóz przez aplikację Uber Eats.
- Ciuciubabka – kontakt do zamówień ciast na dowóz: agnieszka@ciuciubabkacafe.pl lub w wiadomości na FB. Dowóz jest realizowany kolejnego dnia po otrzymaniu zamówienia.
- Happywok – kontakt do zamówień na dowóz i na wynos: 506 854 289 oraz online www.happywok.pl.
- Uboga Krewna – można zamówić wyroby cukiernicze. Kontakt: za pomocą messengera na Facebooku lub mailowo: ubogakrewna@gmail.com.
- 3 Burger Gdynia – zamówienia na dowóz lub z odbiorem własnym. Kontakt do zamówień: 58 782 02 12 lub przez stronę www.3burgergdynia.pl.
- Restauracja, Kawiarnia Lavenda Cafe&Galeria – zamówienia na wynos z odbiorem osobistym: 58 621 19 30 oraz przez Wolt.
- Mondo di Vinegre – zamówienia na wynos z odbiorem własnym oraz opcja cateringowa z dowozem – po wcześniejszych ustaleniach dotyczących menu. Kontakt: 500 863 030.
- Trafik Jedzenie i Przyjaciele – opcja na wynos dostępna w godzinach: Poniedziałek – czwartek 9-19, Piątek – sobota 9-22, Niedziela 9-19. Dowozy w godzinach 12.00-19.00/22.00. tel. 58 620 79 25
- Eureka – zamówienia na wynos oraz na dowóz: 58 698 21 11, 792 667 662 oraz przez Uber Eats i pyszne.pl.
- Kofeina Gdynia Coffee House – zamówienia na wynos w lokalu oraz dowóz za pośrednictwem Glovo i pyszne.pl.
- Oficyna Gdynia – zamówienia przez stronę www.oficynagdynia.pl.
- Oberża 86 – dania na wynos i na dowóz możecie zamawiać pod nr: 505 972 849. Menu
- Mora Bistro – Codziennie od 15:00 do 21:00 możecie zamówić swoje ulubione dania z Mory pod numerem 884 – 786 – 499 z dowozem lub z odbiorem własnym (przy odbiorze własnym zniżka -10%)
- Sushi Kushi Gdynia – zamówienia na wynos i na dowóz: 58 500 85 79. Menu
- Luis Mexicantina – zamówienia na wynos i na dowóz: 530 860 370.
- Restauracja Polonia – codziennie nowe menu lunchowe. Zamówienia na wynos: 58 620 58 48.
- Bistro Serwus – zamówienia na wynos i na dowóz: 607 888 222.
- Manekin Gdynia – zamówienia na wynos: 609 – 016 – 762, 58 620-41-03 i na dowóz przez Wolt.
- Bergamo – zamówienia na wynos i na dowóz: 58-742-30-50.
- Muszla Gdynia – zamówienia na wynos i na dowóz: 58 661 94 87.
- Restauracja Santorini Gdynia – zamówienia na wynos i na dowóz: 58 661 93 99.
- Ogniem i Piecem – zamówienia na wynos i na dowóz: 692 391 331
- Honolulu wise Food – zamówienia na wynos i na dowóz: 601 579 429.
- Restauracja Strefa Nadmorska / Hotel Nadmorski – kontakt do zamówień na wynos: 58 667 77 77 lub gastronomia@nadmorski.pl /odbiór osobisty – Lobby Bar w Hotelu Nadmorskim w Gdyni ul. Ejsmonda 2/ Menu dostępne jest na stronie: https://nadmorski.pl/hotel/restauracja/