Malika
„Malika” specjalizuje się w kulinariach krajów Maghrebu – Maroka, Algierii i Tunezji, które są połączeniem kuchni arabskiej, francuskiej i śródziemnomorskiej. Potrawy z krajów Afryki Północnej bazują głównie na mięsie i rybach, doprawionych egzotycznymi, aromatycznymi przyprawami. O autentyczny smak dań dba właścicielka restauracji, która dorastała w Algierii. Restauracja oferuje najbardziej znane potrawy kuchni północnoafrykańskiej takie jak tajine, hummus czy couscous, a także m.in. szaszłyki, ryby i steki.
Autorskie dania kuchni podróży
Zapraszamy w podróż śladami przypraw po etnicznych regionach Europy, Azji i Ameryki.
“Nasz Bałagan” zmienia lokalizację co miesiąc w postaci wkładki do menu z daniami inspirowanymi kuchnią nowego miejsca.
W naszych daniach stosujemy składniki charakterystyczne dla danego regionu, a potrawy bazujemy na lokalnych i sezonowych produktach.
W menu przygotowaliśmy opcję wegetariańską i wegańską.
Rodzaje kuchni
Wystrój Wnętrza
Udogodnienia
Udogodnienia dla dzieci
Ceny opcjonalne
Śniadania: 23 – 32 PLN
Przystawki: 18 – 39 PLN
Danie główne: 40 – 59 PLN
GALERIA ZDJĘĆ
GODZINY OTWARCIA
Restauracja Malika
12:00 — 22:30
Śniadania
10:00 — 12:30
Sobota-Niedziela 9:00 — 12:00
DOJAZD
81-395 Gdynia