Przedstawiamy propozycje mini-dań i dań degustacyjnych od restauracji i lokali biorących udział w tegorocznym Weekendzie Kulinarnym. Lista jest uzupełniania na bieżąco!
1. LOLO THAI JOLO
3. Winoteka Kapka Wina
Terminy: piątek od 17:00 do 20:00, sobota i niedziela od 15:00 do 18:00
Propozycje porcji degustacyjnych:
15zł wino z beczki 2 kieliszki po 100ml
25zł wino z beczki w kieliszku 150ml i mini deska serów
4. Kulinarna Ukraina
5. Bollywood Lounge
Terminy:
Piątek 12:00- 19:00
Sobota 12:00-19:00
Niedziela 12:00-19:00
Dania po 25 pln:
HONEY SESAME CHICKEN – plus chlebek naan
VEG NOODLES
Przystawki po 15 pln:
SAMOSA
CHICKEN LOLLYPOP
6. TRAFIK Jedzenie i Przyjaciele
15 zł
– Arancini z mozzarellą i bazylią, sos Aioli
– Arancini z szarpaną wieprzowiną, sos z pieczonej papryki
25 zł
– Spaghetti makaron, ragu wołowe w pomidorach, Grana Padano
– Gnocchi włoskie kluseczki ziemniaczane, ragu z pieczonymi warzywami, natka pietruszki
Terminy: 18.10 i 19.10 w godzinach 19:30-20:00
15 zł: Placek ziemniaczany z wybranym dodatkiem.
25 zł: Zestaw degustacyjny 3 mini placków lub pieczony ziemniak wraz z wybranymi dodatkami.
8. Kofeina Gdynia Coffee House
Propozycje dań:
9. ATELIER SMAKU
10. KaapVino/Ciao Italian Bar
Piątek 17.00- 21.00
Sobota 13.00- 21.00
Niedziela 13.00-20.00
Menu: 15,00 pln
- Sernik Baskijski Pistacjowy + kawa
- Wino Grzane białe i czerwone ( alkoholowe lub bezalkoholowe )
- Bombardino prosto z Alp na stoku Starowiejskiej.
- Włoskie wege antipasti: Pomidorki koktajlowe podsuszane w sycylijskim słońcu, oliwki giganti, , paluszki grissini z romarynem i sola + kieliszek wina
Menu 25,00
- Alzacki Flammkuchen ( Podpłomyk) 4 rodzaje + kieliszek wina: Frizzante, białe lub czerwone ( alkoholowe lub bez )
– klasyczny ( boczek,cebula, cream frishe)
– picante – ( cream frische, salami picante, oliwki)
– wege -( cream frische, gorgonzola, gruszka miód)
- Włoskie antipasti: pomidorki minipellatti w marynacie z oliwy i bazyli, oliwki giganti, selekcja serów, wędlina spianata picante, salami napoli z czarnym pieprzem, paluszki grissini + kieliszek wina do wyboru: frizzante, pinot grigio, primitivo.
- Sernik Baskijski Pistacjowy + shot deserowy Lmoncello, lub Pistacja lub Meloncello.
- Zestaw degustacyjny wina z Republiki Południowej Afryki – 3 kieliszki.
- Calimero – deser kawowy na bazie włoskiego Bombardino.
11. Ogniem i Piecem Gdynia
Termin: niedziela 20.10 w godzinach 14:00 do 20:00
Dania: panino z tatarem w klasycznej wersji za 25 złotych oraz panino z tatarem w wersji mini za 15 złotych.
12. Sztuka Chleba
18.10 godziny 8-16
19.10 godziny 8-14
Zestaw za 15 zł to 150g sera alpejskie kawiory
Zestaw za 25 to pół chlebka i 150g sera alpejskiego z pieprzem
13. Mashhh Burger
14. Pizzeria Truflowa
15. KAISER Patisserie
16. Restauracja Fidelli
17. enoki Gdynia
18. NARA rice bar&wine
25 zł – randang beef curry – malezyjskie suche curry z pręgi wołowej podane z ryżem i sałatką z fenkuła i ogórkaBonus: napój w promocyjnej cenie – 5zł tonik własnej produkcji w wersji na ciepło lub zimno